ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу

У Власу четвртком опет ординирају лекари специјалисти

 

Пољаница је изразито разуђен део Града Врања и броји око 22 села. Становници из овог руралног подручја лече се у Здравственој станици Власе али заједно са њима здравствене услуге овде добијају и мештани  Равног дола који припада Јабланичком округу и због велике удаљености од Лесковца, становништво је такође упућено на Здравствену станицу Власе, тако да је у Здравственој станици Власе активно више од 2 хиљаде здравствених картона.

Пре пандемије изазване корона вирусом овде су долазили специјалисти гинекологије, интерне медицине, педијатрије и стоматологије, где је специјалиста интерниста на дневном нивоу бележио више од 40 прегледа дневно.

"Сваког четвртка мештанима Власа и околних села, опет су доступне стоматолошке услуге." - рекао је специјалиста оралне хирургије, др Драган Ђошић и додао:

"У свим основним и средњим школама на територији Града Врања, враћају се стоматолози, тако да ће се превентивни стоматолошки прегледи за децу наставити и то важи за све школе те тако и за децу која похађају Основну школу "20. октобар" у Власу. 

Овде у Здравственој станици Власе примамо све пацијенте који су у оквиру обавезних видова пружања стоматолошких интервенција и то подразумева комплетну потребну стоматолошку услугу за пацијенте. Заступљене су све старосне групе и током дана буде око дестак стоматолошких интервенција." 

Данас ће поред специјалисте стоматолога, у Власу ординирати и специјалисткиња педијатрије, др Душица Димитријевић.

"У Здравственој станици Власе у просеку, дневно прегледамо 20 до 30-оро деце свих узраста. У овом периоду акценат је на респираторним инфекцијама горњих и доњих дисајних путева које су актуелне, очекујем да се јаве деца која имају проблем са разним врстама алергија, уједом крпеља и у овом периоду дешава се да јављају пацијенти са гастроентероколитисима који су углавном спорадични и везани су за целе породице." - истакла је др Душица Димитријевић.

"Када говоримо о саветима, оно што је обавезно, подсетићемо родитеље на правилне начине неге фебрилног детета, указаћемо на то како се ради аспирација носа и правилна инхалаторна терапија код ларингитиса и бронхитиса. Такође морамо да узмемо у обзир актуелну епидемиолошку ситуацију са Ковидом 19 тако да имамо у плану да по потреби урадимо лабораторијску дијагностику као и одговарајуће испитивање социоепидемиолошких података што подразумева да се утврди да ли је у породици било особа које су боловале од Ковида 19, као и анализу контаката." - нагласила је др Душица Димитријевић.

у Здравственој станици Власе, данас ће ревакцину кинеском вакцином Синофарм добити 38 мештана.

Према плану за масовну имунизацију становништва за 03. јун 2021. године у плану је ревакцинација на главном пункту у Спорсткој хали Врање: кинеском вакцином 150 грађана, руском вакцином 45 и Фајзеровом вакцином 106 грађана.
У Врањској  Бањи другу дозу кинеске вакцине данас примају 17 суграђана. Данас ће прву дозу Фајзерове и кинеске вакцине произвођача Синофарм примити и запослени у Полицијској управи Врање у својим просторијама.
 
 
 
 
 

 

Image
Image
Image
produži život

Mени