ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу

Уручена донација Женског солидарног фронта Развојном саветовалишту Дома здравља Врање

Неформална група Женски солидарни фронт, добитник признања “Покретачи промена”, одлучила је да награду од 500 долара усмери за куповину потребних средстава за Развојно саветовалиште Дома здравља у Врању.

Развојно саветовалиште формирано је 1997. године у Дому здравља Врање када је и почело са радом са два логопеда, једним сурдоаудиологом, специјалним педагогом, олигофренологом, психологом, социјалним радником, медицинском сестром.

"Од самог оснивања до данас, Развојно саветовалиште се налази на константном путу усавршавања." - истакла је прва шефица Развојног саветовалишта, сада начелница Службе за здравствену заштиту деце предшколског узраста, др Јадранка Ајановић и додала:

"Стална едукација стручног тима Развојног саветовалишта је наша обавеза и у даљем периоду како би задржали досадашњи постигнут ниво унапређеног рада са децом."- уз напомену да је логопед Љиљана Јовановић прошла едукацију за рехабилитацију ларингектомисаних пацијената (пацијенти са карциномом ларингитиса), док је сурдоаудиолог Сузана Лазаревић,  завршила посебну едукацију за децу са оштећеним слухом, са апаратима или имплатантима. 

"Врло често у свом раду имам додира са децом која имају сметње у развоју и стално сам у комуникацији са стручним тимом Развојног саветовалишта.

Знам колика је пажња и изузетна посвећеност при раду потребна овој деци, а ова донација омогућује да се деца стимулишу на квалитетан начин како би се успешно превазишле потешкоће у развоју." - нагласила је помоћница директора Здравственог центра Врање, др Наташа Стоиљковић.

У Развојном саветовалишту тренутно је отворено 2800 картона.

На основу њихових потреба, направљен је списак и Боградска отворена школа (БОШ) је купила потребни едукативни материјал. 

Иако је у групи која сада већ окупља око 700 чланова било више предлога, ипак је иницијатива да се на неки начин унапреди здравство и помогне деци наишла на највеће одобравање, с тога смо у консултацији са менаџментом Здравственог центра одлучили да ову новчану награду преусмеримо развојном саветовалишту – кажу представнице Женског солидарног фронта (https://vom.rs/vesti/drustvo/zenski-solidarni-front-nagrada-kao-dar-razvojnom-savetovalistu/).

"Женски солидарни фронт као неформална група труди се да користећи првенствено људске ресурсе унапреди живот у нашем граду. Ова "награда' је само пример да жене окупљене око фронта мисле првенствено на децу. Велику захвалност дугујемо Милици Анђелковић Јовановић захваљујући којој је ова награда стигла у наш град!" рекла је Јелена Стојковић испред Женског солидарног фронта данас приликом уручења донације.

Подсећамо да је награду средином децембра у име Женског солидарног фронта примила Милица Анђелковић Јовановић. Врањанкама је награда додељена у категорији „Поход на активизам“ – успешне иницијативе неформалних група за огранизовање Хуманитарног бала за прикупљање средстава за помоћ деци и породицама које су изгубиле радно способног члана услед пандемије Kовида 19.

Годишња награда за Покретаче промена додељује се у оквиру пројекта „Активни грађани – боље друштво: заговарањем ка сарадњи и демократском развоју“, а који подржава Америчка агенција за међународни развој (USAID). Пројекат реализује Београдска отворена школа (БОШ) у сарадњи са Фондацијом БФПЕ за одговорно друштво (БФПЕ) и Балканском истраживачком мрежом Србија (БИРН) (https://vom.rs/vesti/drustvo/zenski-solidarni-front-nagrada-kao-dar-razvojnom-savetovalistu/

 

Image
Image
Image
produži život

Mени