ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу

Вакцинација грађана Републике Северне Македоније данас и сутра у Спортској хали Врање

"Данас и сутра у Спортској хали Врање биће вакцинисано 507 грађана Републике Северне Македоније, што заједно са раније вакцинисаним грађанима из ове земље укупно износи више од 8 стотина вакцинисаних особа!

За нас у Здравственом центру Врање посао вакцинације наших јужних суседа је задовољство, зато што обезбеђујемо живот за све људе на нашем јединственом заједничком регионалном простору Балкана коме сви припадамо и у исто време част, зато што је Министарство здравља препознало наше квалитете, указало нам поверење и ево други пут заредом нам поверава масовну имунизацију грађана Републике Северне Македоније која се на исти начин реализује поред Врања у већим градовима Републике Србије!"- рекла је данас директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић приликом директног укључења у Јутарњи програм РТВ Врање.

Директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић искористила је ову прилику још једном да нагласи колико је велики значај вакцине нарочито што се у овој недељи према Калнедару здравља обележава Недеља имунизације под слоганом - "Вакцине нас зближавају":

"Вакцинисање грађана Републике Северне Македоније данас је Фајзеровом вакцином и у случају контраидикација према упутствима Министарства здравља, вакцинисаће се кинеском вакцином Синофарм. Вакцинација се реализује у складу са нашом државом која показује хуманост према грађанима Републике Северне Македоније и инструкцијама Минисатрства здравља према списковима који су нам достављени.

Наша држава је обезбедила вакцине за све наше грађане и користим прилику да позовем све наше грађане који се до сада нису вакцинисали, да се угледају на ове људе који су данас дошли у Врање, превалили толике километре и није им било тешко, да се имунизују, да се вакцинишу јер препознају значај вакцине као нешто вредније од дијаманта јер ће им сачувати живот!

Нама је вакцина доступна свакога дана у континуитету и наши грађани морају да имају на уму да нам прете и нови сојеви вируса, као што је онај у Индији који не штеди децу и хајде да сви будемо одговорни, да не дозволимо да нам умиру најмлађи грађани, наша деца.".

 

Данчо Берибак из Скопља један је од многих који је данас у Врању вакцинисан, заједно са пријатељима. Разлог зашто је данас дошао да вакцину прими у Врању је зато што је код њих уопште нема. Сматра да сви треба да се вакцинишемо и да је после касно да то учинимо кад се већ разболимо.

"Међу првима сам се у Македонији пријавила за вакцинацију али како видим то ће можда да буде тек јуна или у јулу месецу и не могу толико да чекам. Осећам се добро после вакцинисања и овде сам дошла са пријатељима." - рекла је Ленче Михјалова, која такође долази из Скопља.

 

"Много је важно да се што пре вакцинишемо. Организовани смо преко општине, добили смо термин да се данас јавимо у Врање на вакцинацију. Супруга и ја смо примили Фајзерову вакцину и осећамо се добро. Нисмо чекали и све је добро организовано. Код нас се тек у мају очекује масовна имунизација и нисмо могли да чекамо." - нагласио је важност брзе имунизације и Тодор Ђорговски из Скопља.

Мирослав Видоески је да прими вакцину дошао из Тетова. Истиче да је веома задовољан, да је све било у реду, осећа се одлично и у породици их је више који су вакцинисани у Србији, на чему је веома захвалан јер сматра да је брзина имунизације веома важна како би се победила ова опака болест.

На крају уз жељу да сви предстојеће празнике проведемо у здрављу, срећи и радости, др Љиљана Антић апеловала је на све наше грађане да не посустану и да наставе са масовном вакцинацијом јер нам је сваки живот важан:

"Када говоримо о доступној статистици, вакцинацијом у основи штитимо наше животе. И ако се оболи онда то буде један лаганији облик болести, и управо циљ вакцинације je да што мањи број буде тежих облика болести који остављају велике последице на наше здравље и да најмањи број буде смртних исхода. То је циљ и то сви морамо да схватимо.

Одговорност коју је председник Републике Србије, Александар Вучић показао и омогућио нам вакцинацију у овом опсегу, треба да узвратимо и покажемо исту такву одговорност и да се вакцинишемо, те је моја порука свима за предстојеће празнике да нам свима здравље буде на првом месту и вакцинација је најбољи начин да здравље и животе сачувамо." - поручила је др Љиљана Антић, честитајући свима Ускршње и Првомајске празнике, објашњавајући да ће прекид вакцинације уследити током облежавања највећег хришћанског празника Ускрса:

"Према инструкцијама Министарства здравља вакцинација се зауставља у петак, суботу и недељу и настављамо са вакцинацијом од понедељка на исти начин као и до прекида, на вакциналним пунктовима у Спортској хали Врање, у сеоским срединама и колективима на територији Града Врања, где је одзив јако добар.

Наша организација је веома брза и захваљујем се свима запосленима у Здравственом центру Врање и свим нашим грађанима на добрим резултатима масовне вакцинације становништва, јер нама је сваки грађанин и очување  живота и здравља свих наших грађана веома важан!".

Image
Image
Image
produži život

Mени