ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу

Вакцинисала се директорка ЗЦ Врање др Љиљана Антић и позвала грађане да се вакцинишу

Директорка Здравственог центра докторка Љиљана Антић вакцинисала се данас кинеском вакцином. Она је позвала грађане да се вакцинишу, јер једино то може да помогне. Додала је и да је вакцина у прошлости спасила човечанство и ако очекујемо да живимо нормално треба да се вакцинишемо.

На одељењу Медицине рада, на једном од вакциналних пунктова за вакцинацију се пријавила и директорка Здравственог центра Врање докторка Љиљана Антић. Каже да је прележала корону и то у лакшем облику.

-Урадила сам тест на антитела, имала сам велику колочину антитела и због тога сам пролонгирала вакцину, а сматрала сам и да је потребнија суграђанима који нису прележали корону или онима који су прележали корону, а немају довољан број антитела. Одлучила сам се за кинеску, има је највише, најдоступнија

Поручујем да се људи вакцинишу и да једино у овој нашој борби може да нам помогне вакцинација. Једино право оружје у овом рату је вакцинација, која је и у прошлости показала да је у више случајева спашено човечанство, каже др Љиљана Антић.

Сви очекујемо да живимо нормално и због тога сви, због себе, својих породица, здравствених радника, који су уморни, треба да се вакцинишу. Поручује и да се поједини опусте након вакцинације и добију ковид 19, па негирају вакцинацију. Међутим тај пацијент ће имати лакшу клиничку слику. Симптоми које имају након вакцинације нису разлог за панику.

 -Не треба да се јављају у ковид амбуланту и да раде тестирања. Замолила бих да то не раде, нарочито они код којих је прошао дужи временски период. Праве се гужве у амбуланти. Треба да узимају парацетамол, витамине и да одлеже, јер ће се све завршити за два, три дана. Неки су добијали и дијареју,  за друге симптоме нисам чула. Не треба да се плаше ових симптома који се јављају, објашњава докторка.

Након обавезног лекарског прегледана директорка Антић се вакцинисала. 

-Ја сам срећна што сам ово урадила и надам се да ће све бити добро. Ни једне секунде нисам помислила да нешто може да се деси, али и ако се деси температура или нешто ја ћу то решити код куће. Осећам се добор, осетила сам само убод, рекла је докторка након вакцинисања.

Директорка је замолила суграђане да не верују људима који немају никаква медицинска знања. Држава је обезбедила вакцине и наш Здравствени центар ће имати вакцине, каже Антићева. 

Прилог можете да погледате ОВДЕ

Вакцина је једини лек против короне

Вакцинација и ревакцинација  под окриљем Здравственог центра Врање је у току. До сада се вакцинисало преко 13 хиљада људи првом дозом. Прву и другу дозу примило је око 10 хиљада људи.

Грађани Србије, као и Врања имају у понуди неколико вакцина и могу да бирају.

На одељењу Медицине рада Здравственог центра Врање, грађани чекају и за вакцинацију и за ревакцинају.

-Чекам ревакцинацију друге вакцине. Супер се осећам и сви треба да примимо вакцину и ревакцину, јер је то за наше добро. Покушавам колико могу да утичем и на моје окружење, да се вакцинишу. Свако има мишљење, а и слуша друге, а нису медицински радници, каже старији суграђанин.

Процедура за вакцинацију није компликована. Након пријављивања, следи преглед ординирајућег лекара и разговор о општем здравственом стању пацијента.  

-За сада смо задовољни током вакцинације и како је све организовано. Надам се да ће тако да буде и убудуће и апелујем овом приликом да грађани уопште не размишљају да ли треба да се вакцинишу или не, већ да нам се јаве и преко е-управе и овако и да се вакцинишу, како би стали на пут епидемији, која се из дана у дан погоршава и оптерећује целокупно друштво, а и нас здравствене раднике, каже доктор Слађан Младеновић.

Доктор Младеновић потенцира да не постоји лек против короне, да је једини лек вакцина, која спречава да дође до појаве развоја болести и тежих обољења.

Прилог можете да погледате ОВДЕ.

Извор РТВ Врање

Image
Image
Image
produži život

Mени