ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу

Вакциниши се да живот победи!

„Годину дана беспоштедне борбе са корона вирусом је за нама! Најјаче оружје против Ковида 19 је у нашим рукама! Србија је у врху земаља по броју имунизованих у Европи и свету, али то није довољно. Последњи је тренутак да смањимо притисак на здравствени систем. Потребно је да се вакцинишемо, стекнемо колективни имунитет и вратимо нацију у живот!“ - овим речима је означен почетак спота: "Вакциниши се да живот победи!" којим је руководство Здравственог центра Врање у сарадњи са РТВ Врање позвало своје суграђане да се вакцинишу!

Тих неколико реченица екранизоване су видео записима преломних тренутака у дуготрајној борби против корона вируса коју пре свега памтимо по несебичном залагању свих у Здравственом центру Врање од директорке, руководства, преко лекара и медицинских сестара и техничара, немедицинског особља до спремача, хигијеничара, болничара, стражара и портира, као и свих оних који несебично и дан данас помажу око боца са кисеоником где год да раде у Здравственом центру Врање и на којим год да се радним местима воде.

Потом се ређају записи дезинфекције уз помоћ специјализованих тимова снага Војске Руске Федерације у сарадњи са припадницима Војске Србије, посета тима медицинских стручњака из Кине који су само могли да изјаве да су задовољни оним што су видели овде у Врању и оно што њихове врањске колеге раде на сузбијању епидемије, као и лечењу оболелих.

Видљива је константна динамика организације и реорганизације ковид и нонковид система у Здравственом центру Врање, бројни изазови са којима се Здравствени центар Врање суочавао од самог почетка пандемије али и решеност да се нити у једном тренутку не посустаје, не предаје, већ напротив, да се  победи и онда када се време победе и није баш тако јасно  назирало.

Стална и свеобухватна подршка државе, Министарства здравља и у многим ситуацијама и подршка лично од предеседника Републике Србије, Александра Вучића видљива је скоро на свакој фотографији.

Зато не изненађују бројна признања попут оног најзначајнијег које Град Врање уручује институцијама, и што је ове године припало Здравственом центру Врање на дан Града Врања. Као потврда овог признања уследила је потврда и из самог врха државе када је Сретењско признање за координаторку Ковид амбуланте Здравственог центра Врање, младој докторки, Стефани Младеновић уручио лично председник Републике Србије, Александар Вучић.

 

У порукама које су кључне у споту и које представљају малтене сваког од нас појединачно, укључени смо сви ми и њима је заправо исписана трагична, емотивна али и прича која гарантује победу и светлу будућност.

 

Здравствени центар Врање је понео бакљу излечења у Врању и врањски здравствени радници су први грађани Врања који су примили вакцину. Први али једнак са свима из Здравственог центра Врање био је начелник Службе хирургије, др Игор Стојановић који је својом испричаном, истинитом породичном трагедијом коју је на веома дирљив начин пренео свима говорећи у споту потврдио оно што директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић говори у споту: 

"Вакцина је наше најјаче оружје у борби против Ковида-19. Вакцина је цивилизацијска тековина и више пута до сада је спасила човечанство!“.

 

Поруке и део спота где није коришћен архивски материјал регионалне РТВ Врање снимљен је у два дана у селу Власе, 6. априла када је почела масовна вакцинација становништва без заказивања  у сеоским срединама , у Новом хируршком блоку, Здравственог центра Врање и у Спортској хали где се ради масовна вакцинација становништва.

У њему се говорећи из душе смењују наши људи, наши суграђани, наши саборци у овом рату против Ковида-19 који најискреније поручују оно што сви мислимо и оно како сви осећамо данас!

На крају, али никако не са мање важности, главна сестра Службе за здравствену заштиту радника, Снежана Раденковић изговара речи са подједнаком љубазношћу уз охрабрујући осмех који се назире и испод маске, а које од ње свакодневно слушају на стотине наших суграђана за време примања вакцине.

"Док процес набавке вакцина и имунизација против Kовида -19 у Земљама Европске уније иде далеко спорије и компликованије од очекиваног, Србија је у пуном замаху... Важно је достићи тих 60 одсто. Хајде да заједно вратимо осмех и загрљај у наш живот!" - речи су којима се завршава спот, уз слику која говори о одличном одзиву наших суграђана на вакцинацију и наш позив којим директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић завршава спот и позива оне који то нису учинили да се вакцинишу, сведочи да стојимо иза наших речи делима:

"Ми смо се вакцинисали, вакцинишите се и ви!".

Спот можете погледати ОВДЕ.

Краћу верзију спота можете погледати ОВДЕ.

 

П.С.

У време када смо 7. априла на Светски дан здравља са колегама у РТВ Врање у соби за монтажу монтирали спот, у једном тренутку је зазвонио телефон и колега који се јавио на телефона са сузама у очима и готово без гласа изговара: "Преминуо је Џими ... сад ... у Нишу ..." и настаје мук ...
 
ИН МЕМОРИАМ - РТВ Врање 
"Светомир Николић Џими преминуо је  у својој 60. години од последица корона вируса. Он се са короном борио последњих двадесетак дана. Најпре је био хоспитализован у ковид болници у Врању а након тога је, због погоршаног стања пребачен у Клинички центар у Нишу, где је након седам дана борбе са опаким вирусом и преминуо.  

Николић је рођен у Врању 1961. године, где је завршио и основну и средњу школу. Бавио се фотографијом и због тога су га у граду сви знали као Фото Џимија. Фотографску радњу у Београдској улици отворио је  1991. године а љубав према фотографији код њега се јавила још у детињству.

Џими је био познат по својој духовитости и дружељубивости. Остаће упамћен као човек ведрог духа и позитивног погледа на свет."

Овај спот је у том тренутку обухватио све смрти и све људе који су умрли од последица корона вирусом и ми ћемо их, као и њихови најмилији вечно носити у срцу без обзира на то јесмо ли их или нисмо познавали. 

Зато и најгласније позивамо:

Вакциниши се да живот победи!

 

 

 

 

Image
Image
Image
produži život

Mени