ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу

Вакцинишимо се и покажимо одговорност

Трајковић Славољуб који је данас примио прву дозу кинеске вакцине Синофарм осећа се добро након вакцинације.

"Добро сам. Осећам се супер. За вакцину сам се пријавио путем портала еУправа и после неколико дана, јуче сам добио поруку да данас дођем да се вакцинишем. Имао сам здравствених проблема, чекао сам и по препоруци лекара и када је доктор рекао да могу одмах сам се пријавио за вакцину." - рекао је данас Славољуб у Спотрској хали у Врању, где се имунизација становништва против Ковида 19 обавља свих седам дана у недељи од 8 до 20 часова.

"Ја сам данас примила другу дозу кинеске вакцине" - изјавила је Костић Зорица и додала:

"Након вакцинисања првом дозом нисам имала никаве здравствене проблеме и надам се да ће сада исто све бити добро. После прве вакцине, наставила сам да се придржавам свих прописаних епидемиолошких мера, носила сам маску, нема дружења као некада и обавезно водим рачуна о растојању. Исто тако ћу и да наставим, без обзира на то што у мом окружењу међу пријатељима и познаницима има доста вакцинисаних.".

Поводом 7. априла, Светског дана здравља, који се ове године обележава са идејом да изградимо праведнији и здравији свет, уз подсећање да је КОВИД 19 тешко погодио све земље и да је његов утицај био најјачи онда када се томе нико у свету и код нас није надао, Здравствени центар Врање предузима додатне мере где ће се управо говорити о великом значајау вакцинације становништва против корона висруса.  Циљ је да се свима омогући исти приступ квалитетним здравственим услугама, што је урађено и да се на стручан начин додатно информише шира јавност. Већа је вероватноћа да ће се на тај начин ублажити све негативне последице пандемије, а као резултат мера спроведених за сузбијање пандемије уследиће повратак на ранији начин живота.

"Једно од основних људских права је право на здравље. Људи треба да имају довољно информација о здрављу и о потребним услугама да би на одговарајући начин водили рачуна о свом здрављу и здрављу својих породица. Лекари, медицинске сестре, стручњаци из области медицине су једини прави и релевантни саговорници у том смислу." - истиче директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић говорећи о кампањи и активностима којима ће ове године бити обележен Светски дан здравља у Врању и додаје:

"То је посебно важно данас када водимо одлучујућу битку у годину дана дугом рату против короне. Вакцинација је наше једино и најубојитије оружје у овом рату. Апелујем на грађане да слушају искључиво стручне људе који знају о чему говоре. Ми већ имамо искуства. Вакцина је вишеструко корисна и има најпре улогу да заштити и спречи заражавање као и да омогући да потпуно вакцинисани пацијенти имају блаже клиничке слике уколико се заразе. Циљ нам да је да се што пре вратимо животу на какав смо навикли али и да покажемо одговорност према нашој деци и одговорност према будућности наше земље." - истакла је др Љиљана Антић.

Данас је у Спортској хали у Врању било и неколико држављана Северне Републике Македоније заинтересованих за вакцинацију, који су упућивани да се о евентуалној вакцинацији у Републици Србији информишу у својој матичној земљи где ће на прецизан начин добити све потребне информације.

 

 

Image
Image
Image
produži život

Mени