ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу

За предстојеће празнике треба поштовати све прописане епидемиолошке мере и избећи окупљања - препорука је директорке Здравственог центра Врање, др Љиљане Антић

Другог дана вакцинације  грађана Републике Северне Македоније у Спортској хали Врање све протиче у складу са инструкцијама Министарства здравља.

До сада није било нежељених ефеката код вакцинисаних грађана који би захтевали већу пажњу здравствених радника, углавном су се грађани након вакцинације без икаквих симптома, задовољни вратили својим кућама.

"Грађани Републике Северне Македоније су јако срећни и задовољни након вакцинације и захвални, има и оних који су заинтересовани да такође приме вакцину али су инструкције Министарства здравља Републике Србије јасне и само они грађани који се налазе на списку који смо добили из Министарства здравља могу да буду вакцинисани. Јуче је било шесторо грађана који су имали контраиндикације на Фајзерову вакцину и примили су кинеску вакцину Синофарм." - рекла је директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић и нагласила да се данас поред вакцинације грађана Републике Северне Македоније ради и око 700 ревакцинација за наше грађане.

"Од понедељка, након паузе у петак, суботу и недељу, настављамо са редовном масовном имунизацијом становништва за све наше грађане на вакциналним пунктовима како у Спортској хали Врање тако и у сеоским срединама и колективима где постоји интересовање за имунизацију запослених, где већ након празника улазимо и у фазу ревакцинације." - нагласила је др Љиљана Антић и апеловала је на наше грађане да се током празника придржавају свих прописаних епидемилошпких мера, да избегну већа окупљања, како не би дошло до ширења заразе и повећања броја заражених па и хоспитализованих пацијената након празника.

"Свима честитам предстојеће празнике и да их проведу са својим породицама у здрављу, срећи и радости!" - завршила је са препоруком, директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић.

Изјаву директорке Здравственог центра Врање у целини можете да погледате ОВДЕ.

 

Татјана Срцева Павловска је на вакцинацију у Врање дошла са свекрвом, Благицом Павловском и заовом, Биљаном Алексић: "Прекрасно се чувствуваме и много смо благодарне, до неба Србији!" - рекле су ове жене и додале да желе да Србија настави да буде овако хумана и да је солидарност данас најважнија.

 

Биљана, Звонко и њихови синови Александар и Радован Бакрачески су данас у Врању сви породично примили Фајзерову вакцину. Да се вакцинишу у Србију су дошли преко Удружења грађана "СПОНА" - српског Културног центра у Северној Македонији, осећају се добро, пријем је одличан, организација исто одлична и после вакцинације враћају се у Северну Македонију на посао. 

"Много су благодарни!" - како сами кажу углас и уз осмех додају: "Ово је најбољи поклон за Велигден! Хвала Србији!".

Image
Image
Image
produži život

Mени