ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу

Служба хитне медицинске помоћи

Служба хитне медицинске помоћи

Начелниk Службе хитне медицинске помоћи: др Слађан Станисављевић, специјалиста ургентне медицине

Главна сестра: Слађана Вучковић

017/ 421-700

017/ 427-021

 

Телефонска централа у Служби  хитне медицинске помоћи обухвата 2 директна телефона са позивом на 194. Поред тога у служби су инсталирана још 2 телефона:

тел.: 017/ 421700

тел. :017/ 427 021.

Систем интерне комуникације у Служби хитне медицинске помоћи подразумева систем радио везе која обухвата фиксни апарат у служби и три мобилна апарата која са собом носе екипе на терену.  У 9 возила хитне медицинске помоћи такође постоји инсталирана радио станица. Код запослених у овој слижби такође постоји систем умрежених службених телефона.

 

Опис посла у Служби хитне медицинске помоћи
Служба хитне медицинске помоћи ради 24 часа дневно, 365 дана у години. Рад  службе је комбинован, теренско-амбулантни. Бавимо се, пре свега, најхитнијим стањима у медицини у којима неуказивање медицинске помоћи у року од неколико минута мозе озбиљно угрозити здравље и живот пацијента.

Осим пружања прехоспиталне ургентне медицинске помоци, бавимо се и пословима из области опште медицине. Медицинско збрињавање витално угрожених пацијената обавља се по најновијим препорукама из области ургентне медицине, са стручно обученим тимовима који адекватну помоћ могу да пруже у врло кратком временском периоду.

Ипак, ми сматрамо да можемо радити још боље и у том циљу и даље учимо, редовно посећујемо све едукације из области којом се бавимо, организујемо интерне едукације и провере знања и периодичне провере спремности за збрињавање у случају масовних несрећа.Радимо тежак, стресан и изузетно одговоран посао у коме медицинско знање није довољно, већ је потребна и посебна спретност и сналажљивост да у било каквим условима на терену указемо помоћ нашим пацијентима.

Нека сеоска насеља у околини Врања расута су по брдима, где је врло тешко стићи и посебним, теренским возилима, али у нашој евиденцији не постоји ни један случај да због неприступачности терена или лоших, зимских временских услова нисмо успели да стигнемо тамо где је наша помоћ потребна.


Службу чине лекари – доктори медицине, специјалисти ургентне медицине, специјалисти анестезиологије и реаниматологије, медицинске сестре-техничари и возачи санитетских возила. Укупно десет екипа даноноћно је спремно да на позив за неодлозну медицинску помоћ, пружи максимум свог знања и умећа, на било ком месту и под било којим условима, а у циљу спасавања људских живота.

          Позиви за лекарску интервенцију примају са преко две линије 94, које служе искључиво за пријем позива, а постоје и две посебне телефонске линије које служе за пријем санитетских транспорта и комуникацију са другим службама и установама. Све телефонске линије повезане су за рачунар који евидентира  долазеће и одлазеће позиве, тачно време и телефонски број са кога позив долази што нам битно олаксава рад.Такође постоји рачунарско умрежење свих евиденција Службе ХМП чиме је рад службе подигнут на савремен и квалитетан ниво.

На располагању смо нашим суграђанима, али и свима осталима којима је хитна медицинска помоц потребна, на територији града Врања и свих околних сеоских насеља која припадају Општини Врање. Покривамо и део аутопута од Владичиног Хана према Бујановцу и железницку пругу истом дужином.

           Обављамо транспорте пацијената према установама вишег ранга – Клиничким центрима Ниш и Београд, уз медицинску пратњу и возилима опремљеним за такве транспорте, тако да и витално најугроженији пацијенти стигну на своје одредиште.

 

Вршимо медицинска обезбеђења свих јавних скупова у граду, спортских догађаја, концерата, дечјих манифестација, вежби МУП-а Врање, спортских такмичења школске деце, када организатор то затражи.О нашим успесима говоре, пре свега наши пацијенти, али и многобројна признања и награде. Ипак, за нас је највећа награда када на улицама нашег града сретнемо неког од наших пацијената који се својој породици, пријатељима и свом животу вратио захваљујуци нама.

Image
Image
Image
produži život

Mени